DPD Classic


DPD Classic

Wilt u een pakket versturen? Met DPD CLASSIC profiteert u van een betrouwbare, voordelige en uiterste efficiente oplossing voor een probleemloze distributie van uw pakketten.

DPD rekent een vast tarief voor zendingen met een maximum lengte van 175 cm, een maximale omvang (L + 2xB + 2xH) van 300 cm en een maximaal gewicht van 31,5 kg. Verzeker u ervan dat uw pakket onder deze waarden blijft; DPD berekent een boete van EUR 37,45 indien uw pakket groter en/of zwaarder wordt gemeten na controle.

U kunt uw pakket op laten halen door DPD; boek voor 16:00 uur om de volgende werkdag de chauffeur van DPD voor uw deur te verwachten. Maar u kunt er ook voor kiezen het pakket af te geven bij de dichtsbijzijnde DPD Parcelshop. In dat geval betaalt u minder. In principe haalt DPD elke dag op bij de Parcelshops.

Met DPD vervoert u pakketten niet allen binnen heel Europa, maar met DPD Classic by Air ook wereldwijd. Het tarief is dan afhankelijk van de afmeting en het gewicht. De looptijd hiervan is minder snel dan via bekende express vervoerders, maar het tarief is in veel gevallen veel gunstiger.

De belangrijskte eigenschappen

  • Korte looptijd binnen Nederland, slechts 1 (werk)dag.
  • Looptijd binnen Europa doorgaans 1 tot 4 dagen.
  • DPD biedt een aansprakelijkheidsvergoeding tot € 520, wat betekent dat indien een pakket beschadigd of vermist wordt en DPD aansprakelijkheid erkent, een schadevergoeding van maximaal € 520 kan worden uitgekeerd.
  • DPD doet 1 afleverpoging, als het pakket niet afgeleverd kan worden dan wordt deze bij de dichtsbijzijnde parcelshop afgeleverd. De ontvanger kan vervolgens het pakket hier afhalen.
  • Online bewijs van aflevering met ontvangstbewijs van de ontvanger (P.O.D.).