Hoe werkt verzenden via Cheapcargo.be?

Op onze homepagina berekent u snel en zonder in te loggen een tarief en ziet u de looptijd voor uw zending van de verschillende vervoerders. Om uw zending daadwerkelijk te boeken logt u vervolgens in en kunt u in 4 simpele stappen uw zending boeken, afrekenen en de vrachtbrief afdrukken.

 

Vanaf waar verzendt u?

Vul hier uw postcode in. Google vindt de juiste combinatie postcode/woonplaats, die u simpelweg aanklikt om te bevestigen. We weten nu welke vervoerders op uw adres zendingen kunnen ophalen of waar u uw pakket in kunt leveren.

 

Waarheen verzendt u?

Hier kunt u eerst kiezen of u een afleveradres wilt vinden via Google Maps of dat u wilt zoeken op land en (indien noodzakelijk) postcode. Met de schuifknop maakt u uw keuze. Kiest u voor Google Maps dan typt u de firmanaam van de ontvanger in (net zoals u op Google zoekt). De resultaten uit Google worden getoond en u klikt op het gewenste resultaat.

Kiest u voor Land dan typt u de naam van het land of u scrolt naar het land waarheen u wilt versturen. Indien er in dit land een postcode bestaat vragen we ook de juiste postcode van uw ontvangstadres in te vullen.

We weten nu welke vervoerders op deze bestemming actief zijn en of hier wel of geen toeslag voor het tarief geldt.

 

Wat wilt u verzenden?

Vink aan of u een pakket, een pallet of een document verstuurt. Een pakket is veelal een kartonnen verpakking van maximaal 30 kg. Een pallet kan een Europallet (120x80 cm), Blokpallet(120x100 cm) of wegwerppallet zijn. Hiervoor geldt over het algemeen een maximum gewicht van 2000 kg. Een document is veelal een kartonnen A4 verpakking die enkel papieren mogen bevatten. Een document is niet douane plichtig en hoeft dus ook niet voorzien te zijn van een commercial invoice indien verzonden buiten de Europese Unie.

We weten nu welke vervoerders voor deze verpakking actief zijn.

 

Hoe ziet uw zending eruit?

Vul hier de afmeting, het gewicht en het aantal verpakkingen waaruit uw zending bestaat in. Bij de Lengte vult u de langste zijde van de verpakking in.

We weten nu welke tarieven de verschillende vervoerders berekenen.

Indien de combinatie verpakking en afmetingen en/of gewicht niet mogelijk is ziet u het vervolgscherm “Er zijn geen vervoerders gevonden voor uw zoekopdracht”. Kijk of u de juiste gegevens heeft ingevuld of klik op de button “Tarief aanvraag opstellen”. We gaan u dan persoonlijk helpen de juiste vervoerder te vinden.

Klik op “Vergelijk vervoerders” en we tonen u alle vervoerders die deze opdracht kunnen uitvoeren, volgens welke voorwaarden (klik op i serviceinformatie), op welke ophaaldatum of met de mogelijkheid de zending in een parcelshop in te leveren, welke afleverdatum of looptijd en voor welk tarief u deze zending kunt boeken bij ons.

Om de zending te boeken dient u zich met uw ondernemingsnummer te registreren als gebruiker. Met een persoonlijk wachtwoord heeft u nu toegang tot uw eigen omgeving waarin u uw zendingen kunt boeken, track en trace gegevens kunt terugzien, uw adresboek kunt uploaden en via instellingen uw persoonlijke voorkeuren kunt aangeven. We weten dan ook dat we zakendoen met een bedrijf en niet met een particulier. Op  dit moment kunt u als particulier nog geen zendingen versturen op CheapCargo.be.

 

Via Mijn Overzicht kunt op uw zending boeken door te kiezen voor het menu Direct Boeken.

U bent nu in stap 1; Adres. Hier vult u in of uw zending is gericht aan een particuliere of zakelijke ontvanger. Er zijn vervoerders die hier verschillende tarieven en/of aflevermogelijkheden bieden. Alle velden met een * zijn verplicht om de zending te kunnen boeken. Indien u een adres selecteert buiten de Europese Unie tonen we hier ook dat u een commercial invoice dient toe te voegen. In deze pop-up vindt u een link om een voorbeeld te kunnen downloaden en invullen.

Het Afzender adres stat gevuld met de gegevens die gekoppeld zijn aan uw ondernemingsnummer. U kunt hier een ander adres in België invullen als uw zending op een ander adres opgehaald moet worden, of als u bijvoorbeeld een retourzending van een klant naar uw adres wilt boeken.

Door te klikken op “Volgende” gaat u naar stap 2; Verpakking. Hier kiest u voor pakket, europallet, blokpallet, pallet of document, het aantal van deze verpakkingen in uw zending (indien alle verpakkingen identiek zijn), het gewicht, de afmetingen, omschrijving (inhoud van uw zending), de waarde van uw zending (verplicht indien u uw zending buiten de Europese Unie verzendt) en eventueel een referentie die vervolgens op uw factuur wordt vermeld. Indien u meerdere pakketten van verschillende afmetingen in uw zending heeft vult u per pakket de gegevens in en klikt u op “Opslaan + Nieuwe verpakking”.

Klik weer op “Volgende” en in stap 3; Vervoerder tonen we u alle vervoerders die deze zending kunnen behandelen, in de “i serviceinformatie” vindt u alle voorwaarden die voor deze vervoerder gelden, we tonen de ophaaldatum of de mogelijk om de zending in te leveren in een pakketshop en waar de dichtsbijzijnde te vinden is, de afleverdatum en het tijdstip of tijdvak van aflevering, indien van toepassing de uiterste tijd om te kunnen boeken voor ophaling dezelfde dag en het verzendtarief. Het tarief tonen we inclusief alle mogelijke toeslagen, zoals een toeslag voor brandstof, buitengebied, particuliere ontvanger, afwijkende afmeting, etc.

U kiest de vervoerder die u wilt gebruiken op basis van prijs en/of looptijd door te klikken op “Kies” en komt vervolgens in stap 4; Betalen. Hier kiest u de gewenste betaalmethode en klikt op “Betalen”. Na de betaling halen wij automatisch het verzendlabel op welke u kunt printen op een zebra- of een A4 laserprinter.

 

Het verzendlabel bevestigt u op de buitenzijde van uw zending en de vervoerder komt (afhankelijk van uw keuze van vervoerder of servicelevel) dezelfde of de volgende werkdag uw zending ophalen of u levert uw pakket in bij een parcelshop van de vervoerder.